Скажи насиллю «НІ!»

Не дивлячись на те, що надворі ХХІ сторіччя, статистика фактів насильства по відношенню до жінок є доволі невтішною.

За ініціативи ООН 25 листопада що року відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. До 10 грудня –  Міжнародного дня прав людини триває  акція “16 днів проти насильства”. Працівники центральної бібліотеки також долучаються до цієї акції та створили мультимедійну презентацію «Скажи насиллю «НІ!»

Адже в  більшості випадків жінки – жертви насилля не дуже поспішають винести на розгляд широкого загалу приховану від сторонніх очей жорстокість. Офіційна статистика відображає лише верхівку айсберга.

Почуття провини і сорому, страх перед помстою і табу, якими оточене це явище, – ось фактори, що заважають жертвам розповісти про свою долю. Тому реальні масштаби проблеми часто ховаються, отже, буває дуже важко достукатися до жертв і надати їм допомогу.

Домашнє насильство – це не сімейна справа чи особливості родинного спілкування, це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати. Тільки завдяки спільній роботі з поширення обізнаності щодо проблеми насильства стосовно жінок можна подолати це ганебне явище, яке, на жаль, і досі залишається актуальним для українського суспільства.



Коментарі