Міжнародний день філософії


Протягом століть у різних культурах філософія народжувала концепції, ідеї та праці з обгрунтованого аналізу, і закладала основу критичного, незалежного і творчого мислення.

Щороку в третій четвер листопада в Україні відзначають Міжнародний день філософії, запроваджений ЮНЕСКО у 2002 році. Наразі цей день святкують у понад 80-ти країнах світу.

Сенс святкування Міжнародного Дня філософа полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціокультурних перетворень, які відбуваються зараз, долучити людей до філософської спадщини, привідкрити сферу повсякденного мислення для нових ідей і стимулювати публічні дебати мислителів і громадянського суспільства з приводу викликів, що постають перед соціумом сьогодні.

Філософія є любов’ю до мудрості, народжується вона з прагнення людини пізнати себе та навколишній світ. Ця наука заклала основу критичного, незалежного і творчого мислення. Вчення спонукає нас до дослідження фундаментальних істин, продукування власних теорій та висновків.

Вітаємо всіх, хто цікавиться цією наукою із Всесвітнім днем філософії!

Нехай мудрість допоможе вам у житті знайти та примножити щастя, порозуміння та любов.



Коментарі