Нові книги в бібліотеці

 

«Повелителька ліхтарів»

«Повелителька ліхтарів» Олени Волинської (вона ж Елен Тен) - Спеціальна відзнака від Ніки Ніколео та Львівського жіночого клубу за найкращий твір про кохання у конкурсі «Коронація слова – 2019».

Зора, дівчина-ромка, приїздить до Федорівки, щоб дізнатися, чому загинула її сестра Гілі. Напередодні Гілі хотіла відшукати й застерегти людину, на чиїй долоні вона побачила лихий знак. Шукаючи правди, Зора знайомиться з Василем, місцевим майстром лозоплетіння. І розуміє, що їхня зустріч — знак долі. Чи це було кохання? Хто знає. Заради Зори Василь скоїв злочин, тим самим перекресливши власне майбутнє.

Через сім років, повернувшись із в’язниці, чоловік намагається позбутися минулого й почати нове життя. Але випадкова світлина зі старої газети змушує Василя змінити свої наміри. Він не зможе знайти спокій, доки не дізнається, яку таємницю забрала із собою Гілі. Що ж насправді сталося з тією, яка жартома називала себе повелителькою ліхтарів?

Це історія кохання людей із різних світів. Книга про людські стосунки, обов'язок і честь та про мальовниче селище Іза — батьківщину українського лозоплетіння.

Коментарі