«З тобою, краю мій, з тобою…» (до 77-ї річниці з дня народження Михайла Любивого)

Яка чудова цьогоріч осінь. По - різному її називають: золотою, холодною, щедрою, розкішною, дощовою, байдужою. Як би там не було – це прекрасна пора року. Поглянеш навколо - зупинишся і неодмінно замилуєшся. Клени осипаються від найменшого подиху вітерцю. Деякі листки, засихаючи, скручуються в дудочку. Коли розгорнути такий листочок, усередині у ньому тремтить кришталева росинка. 

Саме в ці осінні дні відзначає свій день народження гідний син нашого краю, майстер слова, відомий полтавський поет та прозаїк, Заслужений  журналіст  України, очільник Полтавської спілки літераторів Михайло Григорович Любивий.

Полтавщина може пишатися своїм талановитим земляком, а його рідне село Михайлики із гідністю прийняти синівські почуття любові і шани до рідної землі, які він постійно висловлює своїм життям і творчістю.

Михайло Григорович завжди впевнено йшов і до цього часу йде своїм шляхом: працює, пише, адже завжди є ручка, аркуш паперу й думки.  Свій 77 день народження  зустрічає достойними здобутками. За його плечима більше двох десятків власних книг.

 Це не тільки поезія і проза, а й в гумор та сатира, твори для дітей. Деякі вірші переведено на болгарську, німецьку, польську мови. Більше двох десятків віршів покладено на музику відомими українськими композиторами. Кращі його пісні продиктовані коханням – палким і пристрасним, світлим і ніжним,  вони часто звучать по радіо і хвилюють душі людей у виконанні

народного артиста України  Віктора Шпортька,

Олексія Похвали,

Ігоря Години;

композитора і виконавця (Машівка) Віктора Неумивако,

композитора (Шишаки) Надії Біленької,

заслуженого працівника культури Валентини Луценко та інших


 Михайло Григорович «приречений» на любов – широку, красиву, багатогранну до безмежжя - до України, до рідних батька і неньки, до дружини, дітей, онуків, до рідної мови, до свого народу.

 У вірші «З тобою, краю мій, з тобою…» він пише:

 

…«Я матір дякую за те,

Що народила сином краю,

Що я любові ціну знаю –

Любов ота в мені цвіте…»

 …«Спасибі батькові за те,

Що люто йшов під кулі вражі.

І смерть його багато важить

І для онуків, для дітей…»

 

Михайло Григорович своєю невтомною творчою працею, чудовими книгами завоював гарячу любов до людей та широке читацьке визнання.

 

            Для нього підходить українське звертання: добродій –

           ·      він невтомно сіє добро, котрого так бракує на цьому світі;

           ·      дарує нащадкам чудову поезію, гумор, талановиту прозу .

       ·      ще багато років будуть зворушувати неповторним ліризмом його пісні, освітлені теплою поезією поета і затаємними його мріями про високе й вічне кохання.

 

Ми  вітаємо Михайла Григоровича з Днем народження.

Бажаємо  здоров’я, щастя і добра.

Нехай муза, а вона - це найкраща гостя для серця поета,

частіше заглядає до його оселі,

зігріваючи життя  натхненням і високими пориваннями…







 

 

Коментарі