Читаємо онлайн. Книги-помічники у боротьбі зі стресом


Стрес зазвичай підкрадається непомітно, тоді, коли ви цього найменше очікуєте. Але все залежить від того, що ви робите у вільний час. Якщо ви не вмієте правильно відпочивати, стрес може заполонити вас.
Читання – чудовий спосіб позбутися стресу. Візьми книгу, приготуй улюблений чай і відключися від зовнішнього світу хоча б на півгодини. Книга допоможе вгамувати негативні емоції, позбутися напруження й хвилювання через гори дедлайнів. Особливо корисно читати паперові книги: аромат і шурхіт паперу дарують відчуття спокою й певної стабільності, а текст сприймається краще.


Десять книжок для «карантинного» читання

    У наше життя неочікувано увірвалося слово «карантин», що змусило майже кожну людину змінити свої плани, призупинити якісь справи та замислитися над своїм буттям. Але в цьому є мабуть і щось позитивне, з’явилися можливість зайнятися самоосвітою у затишку домашньої оселі, час для того, щоб нарешті перегорнути сторінки книг, що раніше відкладалися.
Пропонуємо десять найцікавіших творів на різні смаки, що змусять співпереживати історіям кохання, навчать філософські мислити, зроблять ближчими до фантастичних світів.

   
     С. Джіо «Ожинова зима». Двом мешканкам Сіеттла  Вірі та Клер  випало побачити незвичне природне явище – снігову хуртовину в травні. Ця аномалія збіглася з періодом бурхливих змін у житті кожної. Віра сама виховує сина і за складних реалій 1930-х заробляє, прибираючи ночами в готелі; Клер – наша сучасниця, що поволі долає трагічні особисті колізії та шукає себе як журналіст. Обидві героїні сповнені ніжної материнської любові  і обидві змушені пізнати горе розставання з рідними дітьми… Читаємо книгу онлайн:
     
     Н. Нікалео «Квітникарка». У романі йдеться про жінку, яка досягла успіху, незважаючи на численні проблеми та виверти долі: зраду чоловіка, перші спроби та ризики, пов’язані з відкриттям бізнесу, страх виховувати сина самотужки. Вікторія знаходить у собі сили жити далі, творить себе, закохується і мріє про нову родину. Їй постійно сниться дівчинка, яка здається знайомою і кличе Віку мамою. Та життя жінки летить шкереберть, коли під час гінекологічного огляду  в неї виявляють пухлину. Лікувати її береться гінеколог з бездоганною репутацією та жахливим характером… Читаємо   книгу онлайн:

     А. Новік «Останній спадок». Дивний дерев’яний куб – дідів спадок студенту Максимові Підгірському. Спадок, який Максим передав своєму викладачеві старослов’янської міфології Далібору Кравцю. Передав і… зник назавжди. Далібор знайшов усередині куба зашифроване послання глаголицею. Чоловік не знав, що з тієї миті на нього відкрито смертельне полювання. Дві потужні організації, які роками намагаються знищити одна одну, розпочали запекле змагання. І мета обох – знайти Далібора якомога раніше. Бо лише він має ключ до загадки містичного спадку… Читаємо книгу онлайн: 
   Т. Пахомова «Карпатське танго». Усі ми прагнемо свободи зовнішньої і внутрішньої. Для майбутнього медика Андрія з глухого карпатського села Ізабель стала тією, яка відкрила йому світ. Він – простий український хлопець, вона – красуня-кубинка. Здавалося, їхні серця поєднали вищі сили, подарувавши ту саму омріяну свободу, якої так колись бракувало…  Але раптова смерть Ізабель штовхає його на пошуки свого місяця у житті. Та родове коріння у містичний спосіб змінює його долю… Читаємо книгу онлайн:

    Д. Гнатко «Скеля червоного сонця». Заборонений плід завжди солодкий, як і заборонене кохання. Зажадати чоловіка власної сестри… Чи ж могла уявити Феодося Тодорович, що її серце охопить така пристрасть до красеня-сотника і власна сестра стане перешкодою на шляху? Мирослава не хотіла втрачати своє кохання, але й Феодося не збиралася відступати. Того дня, на скелі, її пальці сталевим намистом зімкнулися на шиї старшої сестри…Минатимуть роки, змінятимуться епохи… А жінки з роду Тодоровичів будуть приходити на цю скелю, одна за одною, відчувши все, що відчула тоді Мирослава… Кому вдасться розірвати замкнене коло давнього прокляття? Читаємо книгу онлайн:

       Е. Ферранте «Моя неймовірна подруга». Чи існує жіноча дружба? Ніжна Елена й запальна Ліла зростають на вузьких вуличках робітничого району Неаполя. На дворі 1950-ті, і світ не надто приязно ставиться до подруг-розумниць, які вирішили за будь-яку ціну розбагатіти й вирватися на справжній простір. Вони в усьому будуть найкращі - найрозумніші, найкрасивіші, найпопулярніші. І завжди одна - на крок попереду другої... Читаємо книгу онлайн:

       Я. Дегтяренко «Між двох орлів».  Авторка намагалася побудувати сюжет роману як повну реконструкцію історичних подій 1657-1658 рр. із суворим дотриманням хронології та історичної правдивості. Але у ході його створення у неї виникли  питання, на які сьогодні складно знайти відповіді. Письменниця спробувала викласти своє бачення подій та дає змогу читачу замислитися над ними. Зріє повстання проти гетьмана Івана Виговського. Московський цар Олексій отримує донос від кошового Барабаша із проханням дозволити козакам обрати нового гетьмана. Ця подія сіє між ними розбрат і міжусобиці та стає  на руку цареві. Він хоче використати запорожців для боротьби із Річчю Посполитою. Молодий козак Демко Гориченко дізнається про зраду й вирушає до Чигирина, щоб попередити гетьмана. Далеко від дому він дізнається, що його родину вбили, а хату спалили. Помста – усе, що залишається у хороброго Демка. І ще – кохання до красуні Наді, вихованки одного із зрадників. Між обов’язком та почуттями, між коханням та ненавистю – яким буде вибір?.. Читаємо книгу онлайн:

  Марк Леві «Така, як ти». Будинок № 12 на П’ятій авеню у Нью-Йорку. Звичайна будівля, у якій немає нічого особливого. Хіба що старовинний механічний ліфт. Та загадковий ліфтер-індус Санджай. Хлоя, власниця квартири з дев’ятого поверху, і не здогадується, ким насправді є новий ліфтер. Як не знає й про те, що він готовий віддати всі скарби світу, аби знову опинитися на дев’ятому поверсі. Відчинити двері, зазирнути їй в очі й промовити: «Я все життя шукав таку, як ти». Між ними — вісім поверхів, одна маленька таємниця й бурхливе, сповнене несподіванок життя… Читаємо книгу онлайн:

       Ю. Камаєв «Мед з дікалоном».  Збірка оповідань з історії минулого століття, що були написані на основі архівного матеріалу – свого роду кишенькова енциклопедія визвольних змагань українців у ХХ столітті. Проте справжню цінність роману становлять не відомості про кількість ґудзиків на мундирі українського авіатора 1919 р., а промовисті свідчення про те, як «простий тутейший дядько стає бійцем», озброєний гурт – армією, а місцеве населення – нацією. Читаємо книгу онлайн:

 Зої Заґґ «Дівчина онлайн». Пенні - шістнадцять, тож, як і в багатьох підлітків, її життя не таке просте, як видається. Дівчина захоплюється фотографією, має найкращого друга Елліота, та не може порозумітися з однолітками. Про свої розчарування, конфузи, стосунки з хлопцями та панічні атаки вона чесно й відверто розповідає у своєму блозі під ніком Дівчина Онлайн. А тоді весь світ наче змовляється проти неї. І Пенні разом з родиною та Елліоттом втікає на Різдво до Нью-Йорка, де раптово закохується. Це найромантичніше Різдво у її житті, проте невдовзі дівчина опиняється в епіцентрі мережевого скандалу... Дебютний роман британської фешн-блогерки, ютуберки та письменниці Зої Заґґ «Дівчина онлайн», який вийшов у листопаді 2014 року, побив рекорд за перший тиждень продажів. На сьогодні авторка написала про Пенні вже три книги, які, безсумнівно, завоюють визнання і в українських читачів.

Тож читаймо книжки і бережімо одне одного!

Коментарі