Немає можливості читати? Тоді слухай!


Лариса Денисенко «Танці в масках»

Це — відвертий дівочий щоденник, цнотливість і беззахисність якого тим гостріша, що пише його молода кореянка, людина не так загадкової, як, радше, наївної для пересічного європейця культури. І «діалог культур» (у тому числі — «конфлікт інтерпретацій») стає в Денисенко вельми несподіваним для сучасної української літератури інструментом для вречевлення традиційно «вічних» для мистецтва тем: віри в можливість жити, вмирати і кохати «БЕЗ МАСОК». Герої роману цим і займаються: нестримно живуть, пристрасно кохають і…
Часто буває, що чуже життя здається нам набагато яскравішим і цікавішим, ніж власне. Тому вчителька корейської мови, корінна мешканка Сеулу Мей Кім й почала стежити за загадковою європейською, таємницю якої вирішила дізнатися будь-якою ціною. Мей Кім навіть не здогадувалася, що ця загадкова європейка — українка Неллі, яка давно здалася на волю обставин і втратила своє справжнє Я. Чи знайде відповіді на свої запитання Мей? Чи знайде себе Неллі? Що чекатиме їх в цікавому, неоднорідному місті Сеулі? І головне питання: чи прийме вогнище їхні маски? Адже напис на традиційній корейській масці каже: «І починався святий танець, де в кожної маски була своя роль. Потім маски спалювали, і люди вірили, що всі нещастя зникали разом із димом».

Ірен Роздобудько «Зів’ялі квіти викидають»

Зів’ялі квіти, які зберігаються в душі у вигляді жалю за минулим або нездійсненним, треба викидати. Про це — історія двох актрис, колишніх «зірок» радянського кіно, і однієї молодої жінки, яка доглядає за ними в притулку для самотніх акторів.
Все життя ці актриси запекло ворогували між собою, адже були суперницями в коханні до чоловіка, який виявився не вартим любові та самопожертви. І тільки наприкінці життя обидві зрозуміли, що могли б бути… найкращими і найвірнішими подругами.
Молода головна героїня роману так само переживає особисту драму, але завдяки мудрості своїх підопічних усвідомлює, що життя, яким би воно не було, — прекрасне, його не варто марнувати на тимчасову метушню. І… стає переможницею престижного європейського кінофестивалю. Сентиментальна історія з глибоким підтекстом, притаманним творчості Ірен Роздобудько.

Річард Бах «Чайка Джонатан Лівінгстон»

Притча про мартина Джонатана Лівнгстона відноситься до тих історій, які вам розповідає літній пілот, сидячи одного теплого дня в тіні свого літкака. Разом із ним ви дивитеся в небо, спостерігаєте за птахами і слухаєте. Історія сміливого мартина, котрий прагнув досконалості. Історія людини, яка безкінечно закохана в політ. Джонатан Лівінгстон показує людям, що історія про білу ворону, чи ж бо аутсайдера - з точки зору суспільства, не завжди сповнена заздрості, ненависті і страху. На основі історії мартина маємо зріз людського життя і шанс усвідомити тлінність бездумного та бездушного існування. Жити заради корму? Чи, в людському вимірі, грошей? Або мріяти і йти до своєї мрії? Мартин джонатан обирає другий шлях. Життя - заради польоту, заради удосконалення своїх навичок, подолання рамок можливого та творення неможливого!


Пропонуємо приємно провести час з цими та іншими книгами
 у форматі аудіо:

Аудіокнига.UA https://www.youtube.com/channel/UCvzbw6b9EUGs09fBW8dY6lg/videos  (твори українських та зарубіжних класиків, сучасна проза та поезія, наукова, навчальна література, мемуари, публіцистика...)
Аудіокниги українською https://www.youtube.com/channel/UC9nWkHLW3TJjb3esLCZszRA (сбірка аудіокниг з усіх куточків інтернету для полегшенного їх находження користувачами сервісу YouTube)
Хата-Читальня https://www.youtube.com/channel/UCa34UDtHggd5K8uG0lLcq1w/videos (М. Твен «Пригоди Тома Сойєра», Л. Керрол «Аліса в країні Див», А. Сент-Екзюпері «Маленький принц», В. Скотт «Айвенго», К. Нестлінґер «Конрад, або Дитина з бляшанки» та ін..)
 #Книгищоговорять Вір в Україну https://www.youtube.com/channel/UC92LrokNWqvnH3YTVWKlquA/videos (розміщують роботи волонтерів соціального проекту #Книги_що_говорять. Аудіокниги творів шкільної програми)

Коментарі