Майстер-клас Лялька-оберіг «Травниця»

Лялька здавна відома в усіх традиційних культурах не лише як дитяча іграшка, але й як могутній магічний талісман та оберіг родини . Головним її призначенням у давні часи було берегти душу свого власника від зла, хвороб і нечистих помислів.

Однією з найдавніших ляльок-мотанок була «Травниця». Слов’яни завжди вірили у захисні сили ляльки, адже вона оберігала від хвороб та негараздів усю родину. Ляльку наповнюють цілющими та запашними травами: м’ята – щоб мир та спокій панував у родині, хміль – щоб дорослі були хмільні від кохання, полуниця – щоб здорові були діти, липа – щоб хвороби швидко позбутися, а мідний п’ятак – щоб достаток та благополуччя було у родині.

На сьогоднішній день досить просто купити готовий оберіг в спеціалізованому магазині. Але пам'ятайте, найсильніші талісмани створюються своїми руками, тому краще витратити час на виготовлення домашньої берегині.

Працівники центральної бібліотеки пропонують зробити таку ляльку. Створіть оберіг своїми руками завдяки відео «Майстер-класу Лялька-оберіг «Травниця». Бажаємо, щоб ляльки з тканини приносили Вам тільки гарний настрій і добрі вісті.



Коментарі