А що сьогодні?

Дивлюсь я на небо та й думку гадаю:

Чому я не сокіл, чому не літаю,

Чому мені, Боже, ти крилець не дав?

Я б землю покинув і в небо злітав.

                    (Михайло Петренко)

 

Сьогодні, 14 квітня – День "Подивися на небо", мета якого розширити свої горизонти. Обережність у діях часто заважає нам досягти цілей. Людина здатна розширювати межі дозволеного, тому їй варто ризикувати, вірити у власні сили, аби краще пізнати себе й свої можливості. Тому над розширенням свого горизонту потрібно працювати. Це складно, адже ви ламаєте шаблони мислення. Але воно того варте.

Ставте собі цілі на рік

Листопад і грудень — найкращий час для визначення цілей на наступний рік. Проте варто пам’ятати деякі правила цього процесу.

Цілей не має бути багато. Вони мають бути важливими для вас. Цілі мають бути реалістичними. Ви не стрибнете вище голови. Рухайтеся поступово.

Навчіться користуватися сервісами планування роботи

Пам’ять тримає у голові лише невелику кількість завдань. Якщо ж людина виконує кілька проектів, цей ліміт швидко вичерпується.

Залучайте до свого бачення родину і колег

Набагато легше розширювати горизонт планування в оточенні людей, які також працюють над цим. Тому розповідайте про плани родині та колегам, яким довіряєте. Це певною мірою ваш «спалений міст»: розповівши про ціль, ви берете на себе соціальний обов’язок її досягнути. Інакше отримаєте образ базікала, що не виконує обіцянок.

Мрійте про своє майбутнє і аналізуйте це

Не бійтеся мріяти. Це одна з найпрекрасніших здатностей людини. Не обмежуйте себе — уявіть, чого б хотілося досягти, якщо б нічого не стримувало.

Знайдіть свою «стіну» і намагайтеся її відсунути далі

Плануючи цілі і мріючи про майбутнє, зрозумієте, де закінчується ваше бачення. Це і буде теперішня «стіна», за яку свідомість поки що не зазирає. Але варто це робити. Змусьте себе помріяти далі і поступово намагайтеся розгледіти, що там буде.

І запам’ятайте: ви — неповторні. У світі ніколи не буде людини, схожої на вас. Ви бачите світ по-своєму і маєте чим збагатити його. Світові потрібні таланти кожного з вас.

Тож дивіться на небо, мрійте, розширюйте горизонти, творіть.

Коментарі