Класичні жіночі романи

Що таке “класичний жіночий роман”? Ні, це не “легке чтиво” чи просто твір, що написаний жінкою. Це твори, в яких фігурує сильна жіноча постать і сюжет огортає її подіями та обставинами, малюючи унікальну лінію долі. Про цікаві і незвичні “жіночі твори” і поговоримо. 

«Джейн Ейр» Шарлоти Бронте

Найвизначніший роман про жіночу долю та захоплюючий любовний роман, назву якого чули всі. Цікаво, що в різному віці поведінки Джейн сприймається абсолютно по-різному: від відторгнення до глибокого розуміння.

 «Маленькі жінки» Луїзи Мей Олкот

Так, саме та книга, яку нещодавно екранізували (і не вперше). 4 сестри, 4 абсолютних різних характери, 4 долі. Але одна велика любов на всіх та взаєморозуміння попри відмінності. Рекомендована до читання дорослими і дітьми — це класична книжка про підліткове кохання.

«Чуття і чуттєвість» Джейн Остін

Остін з несамовитим талантом описала не тільки лінії життя двох сестер, а також з дивовижною точністю підкреслила психологічне підґрунтя їхніх дій та думок. «Чуття і чутєвість» - це певний тест, після проходження якого ми можемо обрати, хто з героїнь нам ближчий за духом.

«Повія» Панаса Мирного

Трагедія і відсутність ілюзій (це був великий спойлер для тих, хто не дуже любив читати шкільну програму). Історія про дівчину Христю, якій випадає не дуже гарна карта долі — бідність, поневіряння, необ`єктивна дійсність. Шлях на Голгофу буде тяжким і оманливим. Цей жіночий роман українського письменника варто купити і прочитати.

«Пані Боварі» Гюстава Флобера

Потужний замах на суспільну мораль, яким за часів життя Ґюстава Флобера вважався його роман, демонструє реалії провінційної нудьги. Це призводить до сварок, подружніх зрад, суспільні конфлікти. Саме тому ця нудьга є такою цікавою для нас.

«Королева Марго» Александра Дюма

Середньовічна Франція у всій красі. Католики і протестанти воюють між собою, в Луврі не стихають інтриги та зради, але серед усього цього є місце і для кохання, і для дружби. Лабіринт, яким хочеться походити довше, а вийшовши — повернутися.

«Маленька господиня великого будинку» Джека Лондона

Надзвичайно захопливий любовний роман. Не найбільш відома робота Джека Лондона, однак дуже цікава своєю інтригою. Інтрига полягає у розв`язанні любовного трикутника, що виник в наслідок наївності та необережності.

«Кармен» Проспера Меріме

Остання книжка в списку хоч не роман, а новела, але точно варта уваги читачів. Про волелюбність, дикість та необережність, про принципи, які вартують того, щоб за них помирати.  Це найпристраніший любовний роман.

Коментарі