Цей чудовий світ Надії Гринь

Свою шістдесяту весну зустрічає нині Надія ГРИНЬ – відома поетка-піснярка, член Полтавської спілки літераторів, лауреат премій імені І. П. Котляревського (2014), імені Панаса Мирного (2016), ХІV Міжнародного телерадіофестивалю «Прем’єра пісні», ХV Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», дипломант літературно-мистецької премії імені В. Малика (2015).

Творчий шлях письменниці налічує понад 10 років, упродовж яких було видано ряд поетичних збірок для дорослого та юного читача, створено понад тридцять пісень, які звучать у виконанні народних, заслужених артистів України, творчих колективів. За цей час проведено десятки творчих зустрічей у дитячих садочках, навчальних закладах, бібліотеках, підготовлено чимало радіопередач для малечі «Курочка Ряба» на ОДТРК «Лтава».

Економіст за фахом і митець за покликанням, вона так визначає своє життєве кредо – «Я на світі живу, щоб писати і співати душевні пісні».

ЇЇ твори – це погляд поетеси на різнобарвний світ, це спостереження людини, котра вже знає ціну поразок і перемог, гіркоту зради і мед кохання, печаль утрати і радість здобутків. Всі вірші по-дитячому відкриті, добрі, щирі, своєю простотою схожі на народну поезію. Вона називає їх піснями. Може, це й справді так, бо по суті своїй Надія Іванівна лірик, знаходить прості й напрочуд  гарні слова

Приємно, що визнання Надії Іванівни, як полтавської поетеси, почалося саме з центральної міської бібліотеки, яку авторка називає своєю хрещеною матір’ю. Працівники центральної бібліотеки пропонують переглянути світлини з творчих заходів поетеси в ювілейній відео-презентації «Цей чудовий світ Надії Гринь».

Тож шановна ювілярко, приймайте щирі вітання та найкращі побажання міцного здоров’я, весняного настрою, творчого натхнення! Хай у калейдоскопі Вашого життя переважають світлі барви та позитивні моменти! З роси і води Вам!



Коментарі