Нові книги в бібліотеці

Рей Бредбері – один з найвідоміших письменників 20 століття. Він народився 22 серпня 1920 року в місті Уокіган, а помер 5 червня 2012 в Лос-Анджелесі.

Його дитинство і юнацтво проходило під час Великої депресії, грошей майже ні на що не вистачало. У 12 років вирішив стати письменником.

 «451 градус за Фаренгейтом»

Події роману Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» відбуваються у кінці 20 століття. Ця книжка писалась в 1950-х роках, тож описується у книзі майбутнє. Головний герой твору Гай Монтег, який працює пожежником. Тільки пожежники в цьому романі нічого не гасять, а навпаки – спалюють. Вони палять книжки, які в цьому суспільстві заборонені. Незважаючи на заборону, деякі сміливці тримають в себе вдома не поодинокі томи, а цілі бібліотеки. Іноді вони воліють згоряти разом з сотнями своїх книжок, аніж лишатись у світі без них. Все так би і йшло своєю чергою, якби не одне питання, яке Гаю ставить його юна сусідка, а питає вона його, чи щасливий він? Це невеличке питання стає початком масштабних подій не тільки в житті Монтега, а й у суспільстві в цілому. Хлопець починає рятувати з полум’я випадкові книги і читати їх, аж поки «пожежники» не приходять до нього додому.

Зі сторінок одного з найкращих творів Рея Бредбері ви дізнаєтеся, як люди навчаться зберігати книги для наступних поколінь, хто повстане проти пануючої системи і як зустріч із «чудною» дівчиною Кларіс змінить життя пожежника Ґая Монтеґа…



Коментарі