Сьогодні 101 рік від дня народження Артура Хейлі

5 квітня минає 101 рік від дня народження Артура Хейлі – канадського прозаїка британського походження.

Артур Гейлі - автор бестселерів, у яких майстерно поєднані детективна інтрига, напружений психологічний трилер і любовна лінія. Загальний наклад одинадцяти романів Гейлі сягнув 170 мільйонів примірників, деякі з романів було блискуче екранізовано,

Пропонуємо ознайомитися з найбільш популярними книгами письменника.

«Аеропорт»

Генеральний директор Міжнародного аеропорту Лінкольна Мел Бейкерсфелд і не помітив, як увійшов у круте життєве піке. Негаразди вдома підсилилися негараздами на роботі: «Боїнг-707» застряг на одній зі злітних смуг. Тим часом Рейс Два «Транс Америка» починає набирати пасажирів. Пілот навіть не підозрює, що єдиною смугою для посадки є саме заблокована «Боїнгом». Але все це абсолютно нічого не важить, коли до аеропорту заходить чоловік, що запланував підірвати себе в одному з рейсів. Він уже поклав вибухівку до своєї валізки, він уже на борту літака… "Несподівані повороти сюжету, яскраві персонажі. «Аеропорт» є одночасно реалістичним зображенням «авіаційних» буднів і захопливим, гостросюжетним романом про людські стосунки". 

«Готель»

Ласкаво просимо до «Сент-Ґреґорі»! Величезний новоорлеанський готель — привітний дім на кілька ночей. Якщо ви гість. Але завжди є зворотний бік медалі: непривабливі людські драми перед допитливими очима прибиральниць, які запускають руку в хазяїнову кишеню, розсильних, які видурюють зайві чайові, сортувальників сміття, які видобувають з нього тисячі викинутих срібних виделок і ножів… Для Пітера Мак-Дермотта наступні п’ять днів стануть чи не найважчим випробуванням на міцність. Проблеми, що накопичувались роками, великі й малі злочини, що планувалися заздалегідь чи були скоєні випадково, — усе це ляже не плечі заступникові головного адміністратора… І дві красуні горнуться до його плеча. Набідувавшись через жінок у минулому, Мак-Дермотт, мусить довіритись одній з них, щоб здобути найбільшу в житті перемогу! Артур Гейлі наново відкрив світові жанр виробничого роману, майстерно поєднавши детективну інтригу, напружений психологічний трилер і любовну лінію. 

«Міняли»

Банк. Світ, де, здавалося б, крім грошей, не існує взагалі нічого. Любов і дружба, вірність і зрада, порядність і спритність - що в пріоритеті у сучасних мінял - професійних банкірів? Люди можуть інтригувати, брехати, красти, ламати свої і чужі життя - це не має ніякого значення, поки стоїть фінансова імперія. Але якщо імперія одного разу захитається - що тоді ?!


«Колеса»

Перед читачем роману відкривається світ автомобільного бізнесу США. Світ, в якому долі героїв, що стоять на різних щаблях соціальної драбини, підпорядковані єдиному потоку виробництва сучасного автомобіля. Це - одна з сучасних імперій. Бізнес-імперія. Світ гігантської автомобільної компанії. Світ, подібний до бездоганного механізму. Але кожен з гвинтиків цього складного механізму насамперед - людина. Людина, схильна до бурхливих пристрастей,  жадоби любові і успіху, грошей і влади. Пристрасті, що переплітають людські долі в клубок інтриг...


Коментарі