Творці казкових див

Дитяча книжка має два крила: одне крило – мудре письменницьке слово, а друге – талановита ілюстрація художника. Уява письменників наповнена словами, а в уяві художників переважають кольори і форми. В усьому, що творять пензлем, живе душа.   Героїня казки «Аліса в Країні Чудес» Аліса сказала: «Без малюнків і книжка не книжка».

Від появи дитячої ілюстрації вже майже двісті років поспіль художники-ілюстратори світу старанно розфарбовують світ дитячої уяви. Говорячи музикою кольорів, рухами  пензля, створюють власну атмосферу та дарують нам  зримий образ.

Виразні картинки з улюбленої дитячої книжки не тільки запам’ятовуються на все життя, але й моделюють смак, розбурхують фантазію, переносять маленького читача до цікавого світу історії, яка оповідається.

Працівники центральної бібліотеки напередодні Міжнародного дня дитячої книги запрошують переглянути літературну вітрину «Творці казкових див» та разом з нами зануритися у дивовижний світ дитячої ілюстрації  з його неймовірною казковою атмосферою,  добрими, іноді наївними, мальованими персонажами, у світ, де багато щирості, яскравих барв, сонця і світла, у світ, що викликає захоплення та прищеплює любов до читання.





Коментарі