«Такої ти більше не стрінеш…» Галина Вовченко

Галина Василівна Вовченко відзначає свій день народження. Тож ми вітаємо її і зичимо здоров’я та творчого натхнення. Майже всі свої добірки вона подарувала для читачів центральної міської бібліотеки, за що всі ми дуже вдячні.

Пані Галина належить до тих поетів, вірші яких читаються від першого рядка до останнього. Це талановита і неординарна особистість.

Її перу підвласне усе: поезія та гумор, дитячі твори. Чимало віршів поетеси покладені на музику та звучать по радіо і телебаченню. Це прекрасно. Прекрасно тому, що в них розкривається надзвичайно багата душа авторки, яку слухав би і слухав, назавжди запам’ятовуючи кожне її життєстверджуюче слово.  Взагалі, поезія Галини Вовченко вражає широким різнотем’ям, багатою образністю…. 

«А поет – як свічка:

Там, де він, там світло.

А свіча – як нічка:

Тане непомітно…

…Свічку, що згоріла,

                                Більш не запалити.

                                …А в поета мрія –

                               Серцем пломеніти»

Ця жінка вправно володіє не лише словом, вона – талановита фотохудожниця, яка тісно переплела своє захоплення – фотографії - з власною поезією. Тому в калюжах вона бачить зорі, у сірій буденності – високу духовність, а основне – уміє всім цим зачаровувати людей, уміє розуміти людей, відчувати їх, нести їм добро свого серця. А це немало.

«…А мусим жити. Мусим жити:

                                                                          І на межі відчаю й болю

                                                                        Добро висіювать, як жито,

                                                                        Бо не останні ми з тобою…»


В Полтавській центральній міській бібліотеці Галина Василівна бажаний гість. Неодноразово презентувалися її власні збірки поезії, презентації колективних збірок, в яких пані Галина була однією із авторів. Багато її фотовиставок організовувалось в закладах культури та освіти, не залишилась осторонь і наша бібліотека. Жителі нашого мікрорайону із задоволенням приходили насолодитися фототворами майстрині та послухати її поезію.

«Мій ангеле, ти знову зазівався?

Чи, навпаки, один лише й воюєш,

Аби мій шлях земний не обірвався,

Аби мій голос люди ще почули?

…Ти у бою! Бо хто, якщо не ти,

Мене уперто тягне з сеї прірви?!

Прости за сумнів, ангеле, прости.

Кому, як не тобі я маю вірить…»

Ми вдячні Галині Василівні за ті приємні години проведені разом у нашій бібліотеці, за ту невтомну творчу працю, свідками якої ми були і маємо надію, що пані Галина  ще не раз порадує всіх нас своїми доробками та виставками фототворів.

Коментарі