Новорічний дивосвіт

Словами відомої реклами вже пора таки сказати, що «Свято наближається!», а отже пора подумати і про новорічний декор власного будинку.

Шишки - незвичайний і універсальний матеріал для виготовлення виробів. Якщо восени ви мали змогу запастися цим природнім матеріалом, коли ходили за грибами чи просто прогулюючись лісом можете  використати  шишки для створення прикрас для інтер’єру …  Отже, якщо у вас залишилась торбинка невикористаних шишок, а викидати такі здобутки шкода, створіть із них новорічну міні ялинку.

Перед виконанням ялинки шишки необхідно підготувати до роботи. Якщо шишки принесені з лісу прямо перед виготовленням виробу, то майте на увазі, що в теплі шишки протягом деякого часу можуть розкритися.

Для виготовлення ялинки середніх розмірів з використанням клею вам знадобиться:

1.          Шишки. Вони повинні бути різного розміру (ялинки, сосни, модрини, вільхи)

2.          Аерозоль з блискучою фарбою (срібною або золотою).

3.          Основа (картон або ватман, а можна використати заготовку з пінопласту).

4.          Одноразові рукавички.

5.          Супер клей або гарячий клей та пістолет.

6.          А також прикраси на рукотворну красуню (за бажанням).

7.          Ножиці.


Як робити:

1. Зібрані і очищені шишки пофарбувати аерозолем. Обов’язково захистіть руки, а особливо руки дитини одноразовими рукавичками. Сушити пофарбовані шишки слід в провітрюваному приміщенні, так як запах буде різким і неприємним.

2. Далі потрібно зробити ялинці каркас – конус. Він буде такої висоти, як майбутній виріб. Для цього щільний лист загортається і кріпиться за допомогою клею чи скотча. Низ повинен бути рівним, щоб стійко стояти на поверхні. А можна використати заготовку з пінопласту.

3. Конус обклеюємо сухими шишками за допомогою супер клею або клейового пістолета. Починати слід знизу. Клеїти слід спочатку найбільші шишки. Після того, як остання пофарбована шишка займе своє місце, прогалини закриваються дрібними шишками

4. Отримане рукотворне диво можна залишити в такому вигляді або додатково прикрасити мішурою, гірляндами, кулями, фольгою, монетами або «дощиком»…

Сподіваємося, що майстер-клас від працівників центральної бібліотеки «Новорічний дивосвіт» Вам сподобався та буде корисним. І ця новорічна красуня прикрасить Ваш будинок.

Працівники центральної бібліотеки бажають Вам ідей, натхнення і відмінних свят!



Коментарі