Нові книги в бібліотеці

Іван Байдак — молодий письменник, який тривалий час живе поза Україною. Саме це, безсумнівно, впливає на його тексти, додаючи його творчості відтінку американської літератури, формує власний стиль.

                            «Тіні наших побачень»

Збірка сюжетно непов’язаних між собою оповідань. Психологія людських стосунків, аналіз поведінки, причини та першопричини тих чи інших вчинків — те, що досліджує та вивчає Іван Байдак, відтворюючи у прозовій творчості. Письменник не обмежується типовими сюжетами: його герої — різних національностей, різного соціального статусу; їм властиві різні амбіції, вихідні точки, проте всі без винятку прагнуть віднайти життєву гармонію.

У кожному з оповідань збірки можна зустрітись із повноцінною драмою, опинитися на життєвому роздоріжжі, заблукати поміж внутрішніх суперечностей головних героїв.

Збірка названа за однойменним оповіданням «Тіні наших побачень», де автор порушує низку проблем: від життєвих перипетій художника Тобіаша Малера, який готує виставку, що сколихне суспільство напередодні польського вторгнення — до глибоких роздумів самого автора про сутність та місце мистецтва в особистому житті.

Коментарі