Новорічний настрій: цікаві факти

Думаєте, що все знаєте про таке свято, як Новий Рік? Пропонуємо ознайомитись з цікавими фактами про Новий Рік, про які ви не знали.

1. Новий Рік ескімоси відзначають тоді, коли випадає перший сніг.

2. Традиція наряджати ялинку з'явилася ще на початку сімнадцятого століття, а наряджали ялинки яблуками, печивом, шматочками цукру і трояндами з паперу.

3. Новий Рік кубинці називають Днем Королів, в цей день наповнюють водою весь посуд у домі і виливають її в новорічну ніч. Згідно з повір'ям, це змиває всі гріхи.

4. Незвичайна традиція у греків – глава сім'ї розбиває об стіну будинку плід граната в святкову ніч. Люди в Греції вірять, що зерна граната принесуть удачу.

5. Електричною гірляндою з різнокольоровими лампочками ялинка вперше була прикрашена в 1895 році – ялинка біля Білого дому.

6. У Стародавньому Вавилоні Новий Рік святкували весною. І що цікаво, цар разом зі свитою на час свят залишав місто, щоб жителі вільно гуляли й веселилися.

7. У південних країнах інші новорічні персонажі, адже вони не знають, що таке холод, сніг і мороз. Так, головним персонажем у Камбоджі є Дід Спека.

8. Перед Новим Роком жителі Тибету печуть пиріжки і потім роздають їх усім перехожим. І чим більше роздано пиріжків, тим щасливішим і багатшим буде людина в наступному році.

9. Першу новорічну листівку надрукували англійці, після чого з'явилася традиція обмінюватися листівками. Сталося це в 1843 році в Лондоні.

10. Вперше скляну кулю для ялинки зробили в шістнадцятому столітті, в Саксонії.

11. Французького Санту звуть Пер Ноель, він їздить на віслюку і в черевиках залишає подарунки. При цьому діти дарують натомість солому для віслюка.

12. У Румунії прийнято ховати сюрпризи в новорічні пироги, приміром, монетки, які є символом щастя в майбутньому році.

13. У новорічну ніч 2014 був встановлений рекорд на Майдані Незалежності в Україні – майже півмільйона українців заспівали національний гімн.

14. В Данії продають найбільше різдвяних дерев.

15. Новий Рік в південній півкулі – дивовижне видовище, адже святкують його в самий розпал літа і замість ялинок прикрашають евкаліпти.

Коментарі