Бібліотерапія

Науково підтверджено, що читання – потужна оздоровча процедура і в провідних клініках ввели новий метод лікування – бібліотерапію. У 2013-му році МОЗ Великобританії затвердило програму, за якою лікар може призначити пацієнтові в якості лікування... книжку.

Практично всі проблеми і конфлікти так чи інакше описані, розібрані в класичній літературі, і наше завдання - сприйняти досвід письменників, осмислити його і вміти оперувати життєвими висновками на практиці. Дійсно, звертаючись до літератури, ми збережемо чимало особистого часу, навчаючись на прикладах літературних героїв поведінки в життєвих ситуаціях, осягаючи людські характери і долі.

Потрібна книжка, прочитана в потрібний час, - найкращі ліки. І кращий рецепт поліпшення важкого морального стану. І розуміння того, що ти не один у світі зі своїми проблемами. Бо книжка – це зброшурована людина, з якою ти розмовляєш. Вона містить почуття і думки, жарти і емоції, сумніви і роздуми.

Працівники центральної бібліотеки пропонують Вам перелік художніх творів, читання яких дає терапевтичний ефект при різних розладах  психічних станів у відео-огляді «Бібліотерапія»



Коментарі