День вдячності кімнатним рослинам

Цей день був заснований мережею Gardener's Network, що дало офіційну можливість нагадати людям про переваги кімнатних рослин. Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, однак у наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх лише як прикраса приміщень.

Розведення кімнатних рослин — це захоплення, яке дарує людині безліч переваг, часом, зовсім несподіваних.

Вони допоможуть вам розслабитися

Все, що вам потрібно зробити, це подивитися на яскраві фіолетові пелюстки африканської фіалки, і ви будете стимулювати викид адреналіну. В результаті, ваш енергетичний рівень підніметься і потік кисню до вашого мозку збільшиться, допомагаючи вам розслабитися.

Вони допомагають з концентрацією

Дослідження в Королівському коледжі сільського господарства показало, що студенти демонструють 70 відсотків більшої уваги, коли вони перебувають у кімнаті з рослинами..

Вони мають цілющі сили

За даними Національних інститутів охорони здоров'я, Алое Віра була відома як «рослина безсмертя» на початку Єгипту і використовувалася для загоєння ран. Сьогодні люди, як правило, стирають його на сонячних опіках або опіках, щоб полегшити біль.

Це природні очищувачі повітря

Деякі кімнатні рослини — справжні «санітари» повітря. Наприклад, герань володіє унікальними властивостями знищувати в повітрі бактерії і віруси (стрептококи, стафілококи), а плющ і фікус Бенджаміна видалять з повітря частинки фенолу і формальдегіду.

Вони зменшують стрес

Згідно з журналом екологічної психології, квітучі кімнатні рослини (наприклад, антуріум) допомагають знизити рівень стресу.

Ми дякуємо нашим кімнатним рослинам за те, що вони дарують нам радість і красу.



Коментарі