Нові книги в бібліотеці

Колин Гувер – Сучасна американська письменниця, переважно працює в жанрі любовних романів. Хоча сама автор зізнається, що не є романтиком. Проте її твори викликають сльози і інші бурхливі емоції навіть у загартованих читачів, що завжди щиро дивує автора.

Народилася майбутня письменниця в Техасі в 1979 році. Писати книги почала вже в зрілому віці, коли накопичився необхідний життєвий багаж для написання дійсно цікавих історій про найважливіше. Сама Колін Гувер стверджує, що вона дуже неорганізована, забудькувата і легковажна людина, що проте не заважає їй випускати черговий роман майже щороку. Література автора піднімає питання людських взаємин, пошуку себе і, звичайно ж, своєї другої половинки.

Більшість книг Колін Гувер розповідають не просто про любов, а саме про трагічну любов, яка несподівано вривається в тихе і розмірене життя персонажів і змінює її раз і назавжди. 

 «Покинь якщо кохаєш»

Яскравий і дещо мелодраматичний сюжет роману виявляється вдалою ширмою, за якою поміщено міркування про актуальні суспільно-психологічні проблеми, одна з яких — насильство в сім’ї. Головна героїня Лілі, прототипом якої частково постає сама авторка,втрачає тата й знову поринає в спогади про непросте дитинство. Будинок її батьків, шанованих і пристойних громадян, ніколи не був затишним сімейним гніздечком, адже Лілі з мамою жили в постійному напруженні через агресивний характер тата. Нарешті дівчина готова ступити на власний шлях і збудувати свою родину. Однак їй не вдасться знайти спокій,поки вона не здолає всіх тіней минулого й не наважиться розірвати зачароване коло, сплетене з правди, страху, прощення, нерішучості й любові.

Ця книга змінює погляди на багато речей. Дає поглянути під іншим кутом. І Коллін Гувер робить це настільки тонко та майстерно, що ти починаєш задумуватись про ті питання, які раніше в тебе взагалі не виникали.

Ця книга робить боляче, але цей біль такий, після якого ти ніби перероджуєшся, ти хочеш жити, діяти, можливо, змінити щось.

Коментарі