28 лютого - День зубної феї

День зубної феї вшановує найулюбленішого (після Діда Мороза, Санта Клауса і Святого Миколая) персонажа, що «відвідує» людей в дитинстві.

Зубна фея - найактивніша і діяльна з усіх фей. Їй відомо про кожного випав у дитини молочному зубі. Тієї ж ночі вона прилітає, щоб забрати його. Вперше Зубна фея з'явилася в казці іспанського письменника Луїса Колома, склавши її для восьмирічного короля Альфонсо ХIII, коли той втратив свій перший молочний зуб. З тих пір Зубна фея стала одним з найпопулярніших західноєвропейських казкових персонажів.

За традицією, дитина, у якого випав молочний зуб (особливо, якщо цей зуб - перший), ввечері кладе його під подушку або в стакан, що стоїть на тумбочці поруч із ліжком. Вранці на місці зуба виявляється монетка або невеликий подарунок.

Коли фея солодко спить, по світу літають крихітні повітряні ельфи, розшукуючи дітей, у яких хитаються зубки. Їх імена вносяться в спеціальний журнал. Прокинувшись, фея прочитує журнал і розробляє план нічної подорожі.

Вважається, що зуби можна дарувати феї в будь-який день, за винятком Різдва. Якщо зуб все ж буде подарований в Різдво - фея помре, а життя винуватця її смерті перетвориться на кошмар, який закінчиться попаданням в рабство або самогубством.

Зуби, зібрані феєю, зберігаються на найбільшому складі, який знаходиться в її палаці, а численні помічники феї вносять в картотеку імена їхніх колишніх власників. Туди ж прилітають найрізноманітніші феї, бажаючі купити зуби або прекрасні прикраси, зроблені з них ельфами.

Коментарі