Нові книги в бібліотеці

Енн Тайлер - американська письменниця та літературний критик. Старша з чотирьох дітей, народилася в Міннеаполісі, штат Міннесота. Батьки – квакери; батько Ллойд Перрі Тайлер працював промисловим хіміком; мати, Філіс Маон Тайлер, соціальний працівник. 

У дитинстві Енн з 3 років складала історії, а перша її "книга" з'явилася у 7 років, це була колекція малюнків та розповіді про "щасливі дівчата... які їдуть на захід".

Коли дівчинці було 11 років, сім'я переїхала, до цього вона не відвідувала державну школу, у них вдома навіть не було телефону. Це неортодоксальне виховання дозволило їй дивитися на "нормальний світ з певної відстані та з подивом."

Закінчивши школу в 16 років, Енн ще не знала, що стане письменницею. Вона любила живопис та образотворче мистецтво, а також брала участь у драматичному гуртку в середній школі та в університеті Дьюка У 1963 році вона вийшла заміж за дитячого психолога та романіста, іранця Таги Мохаммеда Модарессі. У Енн дві дочки. Тез Модарессі – художниця та Мітра Модарессі – дитяча письменниця та ілюстратор.

Енн Тайлер є членкинею Американської академії мистецтв і літератури.

"Рудий на узбіччі"

Найновіший роман Енн Тайлер, американської письменниці, чиї книги люблять і цінують мільйони читачів на всіх континентах. Його герой Міка Мортімер, сорокарічний холостяк, комп’ютерний експерт і за сумісництвом доглядач багатоквартирного будинку в Балтиморі, веде стабільне, розмірене, проте вельми обмежене життя. Але одного разу вся ця стабільність руйнується — і не тільки тому, що подруга Мікі вирішує покинути його, а й тому, що у дверей оселі героя немов із нізвідки виникає підліток, який стверджує, що він — його син... Глибока, інтимна, повна співчуття, тонкого знання таємниць людського серця і теплого гумору історія про те, що може статися, якщо пощастить побачити світ геть новим поглядом. А ще — про помилки сприйняття, другий шанс, що є в кожного, і незбагненну силі людських зв’язків.

"Рудий на узбіччі" легка і життєва історія про кохання, сім'ю і рішення, які ми приймаємо щодня, іноді навіть не усвідомлюючи їхньої доленосності.

У 2020 році «Рудий на узбіччі» був номінований на здобуття Букерівської премії.

Коментарі