Нові книги в бібліотеці

Надемлінський Олексій Юрійович, виріс на комунальній кухні під наглядом своїх бабусь, доводячи їх до нервового виснаження своїми питаннями. Вже потім через багато років відповіді на всі ці питання увійшли в дитячу кулінарну книгу «У нетрях одеської кухні».

З 2007 року О. Ю. Надемлінський співпрацював з київським видавництвом «Грані-Т», де вийшло шість його книжок для дітей. За словами письменника, він пише книги, які хотів би сам прочитати в дитинстві.

Олексій Надемлінський переможець кількох літературних конкурсів. У тому числі лауреат Міжнародного кінофестивалю «Кинологос-2011» і срібний переможець конкурсу «Корнійчуковська премія» 2013 року.

Мешкає і працює в Одесі.

«Маленька Відьма та Кір»

Коли дванадцятирічна Маринка надала притулок бездомному ко­ту, вона з подивом дізналася, що має дар чарівниці. Перед дівчинкою постає питання: або стати ученицею Кота, що володіє древньою магією, або жити звичайним людським життям. Марина обирає перше, але навчання несподівано перетворюється на захопливу та небезпечну пригоду, яку дівчинці доведеться пережи­ти зі своїми вчителями та друзями – котячим волхвом Кіром, Домовиком, Коловершею та різними хухликами й китоврасами.

Коментарі