«Ми даємо хворобам бій» екскурсія у світ лікарських рослин

Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство. З глибокої старовини людина використовувала і використовує природні блага рослинного світу. Наші предки знали корисні властивості багатьох квітів і трав: хворих і поранених лікували трав'яними бальзамами і настоями, пили чай з різних трав. Давайте більше дізнаємося про чудодійні властивості лікарських рослин, які ростуть у нас на Полтавщині.

Переглянувши презентацію, Ви дізнаєтесь лише про маленьку частку рослин та їх лікувальні властивості, насправді їх набагато більше. Вони скрізь біля нас: у лісі, на галявині, у полі, на городі  і просто біля будівель. Ми навіть і не замислюємось, що у нас під ногами справжній скарб. І цей скарб – лікарські рослини. І вони дійсно лікують.

Хотілося б звернути вашу увагу на  книгу О.М.Байрака «Атлас рідкісних і зникаючих рослин Полтавщини», в якій наведені відомості про 250 видів рідкісних і зникаючих рослин Полтавської області. 55 видів з них занесені до Червоної книги України і всі вони мають лікувальні властивості.

Тож, завітайте до центральної бібліотеки, більш детально познайомтеся з цією книгою, багатьма іншими книгами про лікарські рослини та дізнайтеся, як же можуть допомогти звичайні трави здоров'ю людини. Завдяки чудодійним властивостям лікарських рослин ми дамо безпрограшний бій багатьом хворобам і не будемо більше хворіти.



Коментарі