Всесвітній день морозива

У всьому світі, 10 червня, відзначають День морозива. Його святкують цього дня, бо саме з 10 червня морозиво стало продаватися масово.

Смачним та ніжним морозивом люблять ласувати як діти, так і дорослі. Воно чудово освіжає в літню спеку. Це просто райська насолода!

У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то ще й корисно та поживно.

Вершкове, ванільне, фруктове, шоколадне чи будь-яке інше натуральне домашнє морозиво – завжди йде на ура! А готуються такі ласощі доволі просто та й необхідні інгредієнти є доступними.

Пропонуємо класичний рецепт домашнього морозива

«Ванільно-вершкове»

Для десерту знадобляться молоко та вершки.

Порада: приготування морозива в домашніх умовах починається з вибору свіжого якісного молока. Смачне морозиво вдома робиться завжди з продукту, жирність якого має бути не менше 3,2 %. Вершки важливо заздалегідь охолодити. Дістати їх потрібно безпосередньо перед приготуванням.

Складові:

250 мл пастеризованого молока;

60 г цукру;

8 г ванільного цукру або 2 г ваніліну (на 500 г морозива);

3 курячі жовтки;

150 мл кулінарних вершків (жирність — 33 %).

Приготування:

Молоко виливаємо в невеликий сотейник, ставимо томитися на середній вогонь. Щоб воно не пригорало, потрібно додати частину цукру — 30 г (приблизно 1,5 ст. л.). Молоко не слід доводити до кипіння: температура не має перевищувати 80 °C. Візуально можна орієнтуватися на маленькі бульбашки на поверхні рідини по краю каструлі.

Ванільний цукор або ванілін змішуємо з гарячим молоком. Можна використати сухий стручок ванілі.

Жовтки змішуємо з цукром і розтираємо віничком.

У гаряче молоко невеликою цівкою виливаємо жовтки з цукром, ставимо суміш на водяну баню. Наше завдання — зробити молочну масу густою.

Охолоджуємо готову основу, з’єднуємо зі збитими вершками.

Розкладаємо морозиво по контейнерах або порційних формах, ставимо в морозильну камеру. Також за цим рецептом можна готувати десерт у морозивниці.

Через 1–1,5 години масу потрібно перемішати вручну або за допомогою блендера. Це дасть змогу досягти кремоподібної текстури без кристаликів льоду.

Знову ставимо в морозилку до повного застигання.

Смакуйте із задоволенням!

Коментарі