Цікавинки про тварин

4 жовтня в усьому світі відзначається Всесвітній день захисту тварин. Сьогодні - не тільки свято, а й привід зайвий раз задуматися про наших "братів менших".

День захисту тварин почали відзначати ще у 1925 році. Ініціатором введення цього дня виступив німецький письменник і зоозахисники Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначали у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині. А з 1931 року День захисту тварин став всесвітнім.

Тваринне царство налічує мільйони величних, загадкових та чудових видів, які набагато розумніші, ніж ви думаєте.

Ці чудові істоти, які живуть на нашій землі, під темно-синіми водами океанів та поза ними, безсумнівно, змусять вас посміхнутися, коли ви відкриєте для себе захоплюючі факти про них.

1. Білки відповідають за посадку тисяч дерев у всьому світі

Вони можуть бути невеликими, але вони відіграють ключову роль у нашому середовищі і настільки важливу, що вам буде важко її уявити. Ці маленькі пухнасті наші друзі щороку садять тисячі дерев у всьому світі, завдяки простому забуванню, де вони заховали жолуді.  

2. Щури сміються, коли їх лоскочуть

У Берлінському університеті було проведено дослідження з метою вивчення того, що відбувається в людському мозку, коли нас лоскочуть. Тестування на щурах показало, що вони насправді також люблять лоскотку, особливо спини. Коли їх лоскочуть, щури випускають надзвичайно високий звук, схожий на сміх. Вони навіть шукають руку експериментатора, коли ті зупиняються і просять продовжити ще!  

3. Котяче мявкання – це форма спілкування лише з людьми, а не з іншими котами

Коти – наші пухнасті друзі, які люблять проводити свій час, відпочиваючи поруч з нами … або поверх нас. Але ви помітили, що вони завжди мяють навколо нас?

Ну, це форма спілкування, але лише між котами та людьми.

Ви не побачите, щоб наші котячі друзі використовували ту ж саму форму контакту з іншою кішкою, крім у відносинах кошенят та їх матерів. Кішки притуляють голову до людей, щоб вони могли знати, що вони відчувають себе в безпеці.

4. Качки люблять серфінг

Качки люблять їздити на хвилі в синьому морі. Люди часто спостерігають як вони ловлять хвилі океану і катаються нею до берега і знову пливуть назад, щоб повторити це. І так багато раз. Чи може це бути їх улюбленим хобі?

5. Пінгвіни пропонують один одному камінчики

Коли пінгвіни вибирають пару, вони залишаються разом на все життя. Подібно до того, як люди пропонують один одному перстні, пінгвіни використовують той же метод, але з камінчиком.

Коли вони бачать іншого пінгвіна, який їм подобається, вони приносять до нього маленький камінь, який означає їх прихильність.


Коментарі