«Знайдіть час посміхнутися» до Всесвітнього дня усмішки

Про те, що усміхатися корисно, чули всі. Усміхнена людина виглядає молодшою і навіть довше живе. Щира усмішка часто допомагає вирішити складні конфліктні ситуації. Тому не дивно, що в світі існує таке свято — Всесвітній день усмішки. 

З’явилося воно не так давно — в 1999 році. Отже, в першу п’ятницю жовтня ми будемо святкуємо черговий Всесвітній день усмішки. Це свято завжди випадає на п’ятницю, бо п’ятниця сама по собі сприяє усмішкам (попереду два вихідних дні), а жовтень  у багатьох є початком сезонної депресії (день усмішки має цю депресію прогнати).

З’явилося це свято завдяки Харві Боллу — людині, яка придумала всім відомого смайлика.

У 1963 році Харві отримав замовлення від однієї американської страхової компанії на створення рекламного символу з метою підняття бойового духу співробітників. Саме тоді через злиття з іншою компанією працівники не були впевнені в своєму майбутньому, тому стали роздратованими, сумними та розгубленими, і це погано впливало на бізнес.

Недовго думаючи, Болл намалював усміхнене личко жовтого кольору і отримав за це 45 доларів. Створений Боллом символ сподобався замовникам і його було виготовлено у вигляді значка та видано службовцям і клієнтам страхової компанії. При цьому значки зі смайликом мали такий успіх, що фірмі довелося випустити ще 10 000 екземплярів.

Батьківщина свята — США, звідти воно розповсюдилося в різні країни світу. В Україні Всесвітній день усмішки не має якогось особливого національного колориту. Він святкується зазвичай згідно зі світовими традиціями.

Емоції щастя і радості — одні з найважливіших для людини. Ми всі народжені зі здатністю посміхатися. Усмішка дарує невимовне тепло, відчуття безпеки, рятує від самотності, навіть покращує фізичне самопочуття. Нам приємно святкувати Всесвітній день усмішки — бо перш за все це свято доброзичливості та світлих емоцій.

І попри всім негараздам, які сьогодні відбуваються на Україні, давайте будемо частіше усміхатися. Даруйте собі та оточуючим вас людям гарний настрій, це зробить ваше життя набагато приємніший. І добро обов’язково переможе зло.




Коментарі