Між нами дівчатами

Міжнародний день дівчат був проголошений Організацією об'єднаних націй у грудні 2011 року в знак визнання прав дівчат, який відзначається щорічно 11 жовтня.

Мета цього Дня досить серйозна – привернути увагу світової громадськості до соціальних проблем і нерівності, з якими зіштовхуються дівчатка в усьому світі, пов'язаних безпосередньо з їхньою приналежністю до жіночої статі.

Пропонуємо підбірку цікавих фактів про жінок та дівчат:

1. Олімпійські ігри проводились ще в античні часи. Жінки були вперше допущені до участі в Олімпійських іграх лише в 1900 році.

2. За дослідженнями істориків високі підбори спочатку носили чоловіки, жінки почали їх носити, щоб виглядати більш незалежними та мужніми. Стародавні греки і римляни незалежно від статі також носили взуття на високій платформі. Туфлі на високих підборах вже у 1660 році носив король Франції Людовик XIV, а каблук на деяких з них перевищував десять сантиметрів.

3. Жінки зазвичай живуть довше за чоловіків. Це явище простежується по всьому світі. Є припущення, що як правило жінки більш схильні вести здоровий спосіб життя. Але також вчені припускають, що жіноче тіло, особливо тих, які народили дитину, краще пристосоване до боротьби з хворобами.

4. Жінки краще розрізняють смак їжі, оскільки на язику жінки більше смакових рецепторів.

5. Український математик Марина В’язовська вирішила проблему, над якою вчені ламали мізки декілька століть. У 2016 році вона розв’язала задачу укладання куль у 8-вимірному просторі, а також є співавтором розв’язання у 24-вимірному. Раніше задачу вдавалось розв’язати лише максимум до трьох вимірного простору. Це справжній прорив у сучасній математиці.


Коментарі