"Книга запрошує друзів" до Всеукраїнського дня бібліотек

30 вересня, у світлий день Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Україна святкує державне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це храм, де завжди народ зберігав духовність, знання та мудрість.

На жаль, сьогодні День бібліотек ми відзначаємо в умовах війни. Вся країна повстала на боротьбу з рашизмом. Наша бібліотека сьогодні, крім обслуговування користувачів і проведення масових заходів, стала волонтерським центром для внутрішньо переміщених осіб. Працівники бібліотеки беруть участь у плетінні маскувальних сіток для військових. Це, звісно, не повний перелік того, як бібліотекарі вносять свій вклад у наближення Перемоги.



Але свято залишається святом навіть під час війни. Сама назва свята – Всеукраїнський свідчить, що це не тільки професійне свято, а загальнонародне, адже саме до бібліотек, на різних етапах життя, звертається кожна людина, бо без книги немає знань.

Працівники відділу обслуговування Центральної бібліотеки до Всеукраїнського дня бібліотек підготували святкові книжкові інсталяції. Адже ці не форматні книжкові виставки привертають увагу, занурюють в атмосферу особливого ставлення до книги, це просто рай для справжніх книголюбів та джерело натхнення для бібліотекарів.




Звичайно, яке свято без торта. Книжковий торт – символ бібліотечного свята дарують працівники бібліотеки  всім колегам і користувачам. І, звичайно, інсталяція «Бібліотека – море книги, храм науки…». А інсталяція «Краплина бібліотечного щастя» - розкриває креативність людей, які присвятили себе професії бібліотекаря.

Б ездоганний

І ніціативний

Б адьорий

Л ідер

І нтелектуальний

О ригінальний

Т ворчий

Е рудований

К омпетентний

А ктивний

Р озумний

                              і просто чудово людина.

У нашій бібліотеці завжди панує особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців. Бажаємо, що Всеукраїнський день бібліотек і кожен день роботи книгозбірні були днями Успіху, Радості, Натхнення, Таланту, Розуму, Краси і Сили.





Коментарі