«Бабин Яр. Історія і пам’ять»

 Є на Землі місця, де час зупиняє свій рух, застигаючи у німій скорботі. В цих місцях минуле змішується із сучасним і мертві промовляють до живих. Таким місцем є Бабин Яр у Києві, який став планетарним символом скорботи і страшної пам’яті-застереження для людства. 

Бабин Яр уже протягом десятиліть є символом страшних злочинів нацизму часів Другої світової війни. Прах понад 100 тисяч чоловіків, жінок і дітей, жорстоко знищених нацистами під час окупації Києва в роки Другої світової війни, перетворив його на величезну братську могилу, яка стала священним місцем для багатьох націй та народів. Це місце є одним із найтрагічніших символів Голокосту для євреїв усього світу.

Бабин Яр - це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. Наш обов’язок – пам’ятати про цю страшну трагедію, щоб ніколи таке не повторилося, та гідно шанувати пам’ять жертв цього злочину нацистського режиму, незалежно від їхньої національності, віросповідання чи політичних поглядів – євреїв, ромів, українців, кожного, чий земний шлях обірвався в Бабиному Яру.


До роковин трагедії у бібліотеці організовано перегляд літератури «Бабин Яр. Історія і пам’ять».

Коментарі