Нові книги від Українського інституту книги

Пєтков Сергій Валерійович (нар. 1975) — український правознавець, доктор юридичних наук (2005 р.), професор (2007 р.) експерт в галузі теорії права, прав людини, історії держави і права, адміністративного права, адміністративного права, правоохоронної діяльності. Фахівець з адміністративно-правової реформи та захисту прав національних меншин, пенсіонерів, людей з інвалідністю.

Представник школи публічного права — розробка новітнього законодавства на основі теоретичних надбань правової науки, постулатів римського права, міжнародного досвіду та напрацювань практичних органів.

«Князь Святослав»

У нарисі розглянуто один із міфів, пов’язаний з історією Середньовіччя на території Східної Європи. Міф про особистість Великого київського князя Святослава Ігоровича, згідно з яким:

– його образ не зафіксувався в народній пам’яті, не збереглося легенд і переказів про діяльність Великого князя;

– правитель Русі, швидше за все, літописний, книжковий персонаж, аніж народний герой;

– діяльність Великого князя Святослава Ігоровича – вигадка, що ґрунтується на переказах давньогрецького героя Ахілла, і легендах, пов’язаних із походами Олександра Македонського. Чи так це було насправді?

Запитання, загадки, версії дають можливість кожному читачу відчути себе дослідником і першовідкривачем стародавніх таємниць.

Для всіх небайдужих і тих, хто шукає, сумнівається і мислить, творить і йде шляхом знань.


Коментарі