«Це ж той Павло, який життя прожив для того, Щоб людям весело було» (відео-презентація)

30 серпня виповнюється ювілейних 100 років від дня народження Павла Глазового. Письменника любили і до нині люблять за простоту, влучне, точне слово, в’їдливу сатиру, незважаючи на чини й обличчя. Його боялися і ненавиділи бюрократи, чиновники, злодюги та підлабузники. Кожен негідник бачив у його гуморесках особисто себе і скаженів від люті, що його викрили й вивели на чисту воду.

Павло Глазовий був і завжди залишиться справжнім українським «сміхотерапевтом». Його творчість – гірка й прекрасна водночас правда про нас самих.

Павла Глазового без перебільшення можна назвати патріотом своєї країни. Він ніс культуру в народ своїм дотепним словом. Його бентежила згубна русифікаційна політика.

Вся гумористика та байкографія Павла Глазового свідчить про глибоку природність і необхідність сміху – зброї у людському житті. Його слово було могутньою зброєю — гострою, влучною, дошкульною. Було і назавжди залишиться в арсеналі нашого поступу, тяжкого, але нездоланного поступу вперед, до кращого життя. Світлий образ П.П. Глазового, його усмішка, його народне слово залишаться з нами назавжди, бо він поет воістину народний.



Коментарі