«Жоржі Амаду – іронічний поет Бразилії» до 110-ої річниці від дня народження митця.

Світи у жанрі магічного реалізму створював відомий бразильський письменник Жоржі Амаду. «Магічний реалізм» - це не «фантастика» і не «фентезі». Магічний реалізм – це те, що відбувається тут і зараз: рамки реальності та магії розмиваються і читач інколи не може зрозуміти, які події є реальними, а які магічними.

Жоржі Амаду написав близько 30 романів. За його книгами знято більше 30 фільмів, і навіть популярні в усьому світі бразильські серіали починалися теж із героїв його книг. «Лавкою чудес» назвав Жоржі Амаду один із найвизначніших своїх романів, лавкою чудес було і все його життя. Письменник був лауреатом премії «За зміцнення миру між народами»; жив в еміграції; на батьківщині було гоніння на його твори, а книги спалювали привселюдно. Проте Жоржі Амаду так і залишився майже єдиним творцем, що жив виключно за кошт від продажу своїх книг. Прах письменника за його заповітом було розвіяно серед коренів мангового дерева «аби допомагати йому зростати».

Книги Жоржі Амаду мають виняткову владу над своїм читачем. Шановні користувачі,  пропонуємо Вам долучитися до магії творчості бразильського письменника, переглянувши тематичну поличку «Жоржі Амаду – іронічний поет Бразилії» до 110-ої річниці від дня народження митця.

Коментарі