Археологічне досьє "Таємниці давніх цивілізацій"

15 серпня в Україні святкують День археолога. Серед багатьох інших професій професія археолога особлива. Адже саме археологи відкривають нам повний різноманітності яскравий світ наших далеких і близьких предків, світ, який лежить в основі нашої сучасності. Всі знають, що будь-яку історію кожен може трактувати по-своєму, історію можуть «переписувати», можуть «переглядати», проливати на неї світло або відводити в тінь, але факти завжди залишаються фактами. Їх марно підробляти або ховати, спотворювати або заплутувати, так як Його Величність Час усе розставляє по своїх місцях, які й виявляє археолог.

Саме фото фактам часів Скіфської давнини присвячені ілюстровані енциклопедичні видання «Золотий епос скіфів» та «Спадщина царя Аріанта» знавця української праісторії Миколи Гладкого. Унікальні матеріали видань автор досліджував особисто. Завдяки цим працям Україна часів Великої Скіфії постає перед нащадками розмальованим найсоковитішими фарбами полотном, яке наші талановиті предки наповнили несамовитими і неймовірними образами.

Викладені на сторінках світлини золотих і бронзових артефактів зачаровують своєю унікальною неперевершеністю навіть через прірву тисячоліть. Загартовані часом, вони дійшли до нас і належать нам, нащадкам могутніх аріїв та антів, які завжди володіли цією сакральною частиною Всесвіту. …Можливо, прадавня наша земля саме зараз хоче сказати нам головне, зробити сильнішими, мудрішими, випробувати у найсвятішому – любові до рідної землі. У такий складний і відповідальний час ми покликані зберегти для нащадків неоціненний найсокровенніший скарб – нашу землю, що сповнена історичними реліквіями та потужною енергетикою. І на своїй землі творити історію, якою будуть пишатися нащадки. 

Тож запрошуємо науковців і істориків, колекціонерів і краєзнавців, всіх, хто цікавиться історією України, до Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади щоб поринути у світ скіфської культури, віддаленої від нас на історичну глибину у дві з половиною тисячі років…




Коментарі