Нові книги від Українського інституту книги

Йорн Лієр Горст — один з найвідоміших норвезьких детективістів, переможець премій Nordic Noir Thriller of the Year 2018 року, Petrona Award for Best Scandinavian Crime Novel of the Year 2019 року. Його ім'я посідає перші позиції офіційних списків бестселерів Норвегії впродовж багатьох років. Колишній офіцер поліції і слідчий. Йорн Лієр Горст нині займається виключно літературною діяльністю. У Норвегії сумарний наклад його романів становить два мільйони примірників. Твори перекладені на 26 мов.

«Код Катаріни»

Катаріна зникла безвісти 24 роки тому. Щороку в день її зникнення головний інспектор Вістінґ навідує її чоловіка, якому так і не зміг допомогти і який за ці роки став йому майже другом. Вістінґ переглядає «захололу» справу і досі намагається розгадати код, який залишила в записці перед своїм зникненням жінка. Але цього року щось має змінитися. Зникла ще одна жінка, і чоловік Катаріни може бути до цього причетний. Вістінґ має його знайти і розвіяти свої підозри, або ж зіграти в смертельну гру. Атмосферний, захопливий і напружений роман, – справжній скандинавський нуар

Книга про непереборне бажання дізнатися правду, відчуття безпорадності від недовершеної справи, як це впливає на долю людей, про існування у людей найпотаємніших думок і страшних таємниць, інтуїцію, впевненість і цілеспрямованість, використання провокації та прихованої інтриги у розслідуванні. Автор написав неймовірно цікавий, драматичний, захопливий, тривожний і напружений роман. Інтрига тримається впродовж усієї історії, яка розкривається поступово, нешвидко.


Коментарі