Ліс – зелена перлина планети

Я знов у лісі… Став… Шумлять…

Дуби, і сосни, і ялини,

І світла радість в душу лине,

Щоб з серця біль і тугу знять.

 

(Іван Коваленко)


Ліс – справжній, живий скарб нашої планети. Ліс – це душа всієї планети. Ліс – це зелені легені блакитної планети Земля… Лісові масиви відіграють для навколишнього середовища і для економіки держави величезну роль. Розумне та раціональне використання лісу дарує людям тепло і затишок.

Люди, які своєю працею і турботою стоять на сторожі гармонії та порядку в лісовому господарстві, заслуговують глибокої поваги та шани.

До Дня працівника лісу бібліотекарі центральної міської бібліотеки приурочили книжкову викладку «Ліс – зелена перлина планети». Ознайомившись з представленою літературою можна дізнатися багато цікавого і корисного. Зокрема, Україна займає в Європі 8 місце за площею лісу, а лісовий фонд Полтавської області складає 241,5 тис. га.

Про бережливе ставлення до лісу, диких тварин розповідається в художніх творах, які також представлені на книжковій викладці: М. Чабанівський «Стоїть явір над водою», Є. Гуцало «Лось», Гр. Тютюнник «Дивак», М. Вінграновський «Сіроманець» та ін..

Шановні користувачі, коли Ви вирушите у подорож нашими чудовими сосновими та листяними лісами Полтавщини, згадайте нашу книжкову викладку, присвячену лісові. Помилуйтеся лісовими дивами та чудернацькими рослинами. Тільки не ламайте, не зривайте, не паліть! Не порушуйте життя лісу, галявини, піщаного пагорба. Прислухайтесь і збагніть живу мову природи. Дихайте на повні груди і нехай цілюще духмяне повітря лісу зцілить Ваші душі!..

Коментарі