До країни знань мандруємо з книжками

Мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного –  День знань. Першокласники з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху знань, а новоспечені студенти вперше вступають у доросле життя. День знань — подія актуальна та урочиста.

Працівники нашої бібліотеки пропонують ознайомитися з книгами, які будуть чудовими помічниками для школяра протягом усього навчального року.

Добридень, школярику! Хрестоматія I-IV

Валентина Мартиненко

До збірки увійшли прозові та віршовані твори, з якими більшість школярів ще не знайома — їх немає на сторінках підручників. Природа, фантастика, гумор, казки, міфи стародавньої Еллади, інформація з різних галузей знань — усі матеріали дібрано так, аби сприяти розширенню світогляду дитини. Книга, містить також сценарії обрядових свят з нотним матеріалом, які можуть використовуватися вчителем для влаштування шкільних святкових заходів.

Чудеса світу: Для дітей середнього шкільного віку

Авт.-упорядник С. В. Каплун

На сторінках цієї книжки постають дивовижні пам’ятки — славнозвісні стародавні сім чудес світу, а також інші чудові споруди, які було збудовано в різні часи у різних місцях планети.

Сторінками цієї енциклопедії юний читач мандрує від єгипетських пірамід та садів Семіраміди до загадкових місць, чудових палаців, веж і храмів. Перед ним розкриваються таємниці велетнів острова Пасхи й пірамід майя, Великої китайської стіни й Акрополю, Версалю й Альгамбри.

Архітектура: Для дітей середнього шкільного віку

Авт.-упорядник Н.Ю.Безпалова

Давні міста часто називають кам'яними літописами, бо саме з виникнення перших постійних поселень починається для нас історія людства. Іноді мова архітектури буває навіть виразнішою за літературну, бо вона доступна всім. Водночас архітектура є зовсім особливою мовою, що нею може до нас дійти розповідь про життя інших народів у інші часи, тому так важливо навчатися розуміти її. Наша книга покликана навчити читача основам цієї мови, дати йому загальні уявлення про архітектурні стилі різних епох та країн.

«Великий довідник школяра»

Олександр Роганін, Л. Генденштейн

Ще один корисний довідник в нашій добірці. Він розрахований майже на весь час навчання в школі – з 5 по 11 клас. Довідник охоплює природничі науки: математика, фізика, хімія, біологія. Ця книга допоможе підготуватися до уроків та будь-якої форми перевірки знань, в тому числі –  до ЗНО. Вся інформація чітко структурована відповідно до шкільної програми.

Автори ретельно пропрацювали кожен розділ. Велика кількість таблиць, схем, рисунків і прикладів допоможе краще зрозуміти матеріал та ефективно його засвоїти. Проста і лаконічна форма викладення – ще одна важлива перевага посібника «Великий довідник школяра». Видання буде корисним також батькам і вчителям. З його допомогою ви легше зможете пояснити дитині шкільний матеріал.

«Велика дитяча енциклопедія»

Роберт Коуп

Ваша допитлива дитина часто задає питання про оточуючий світ? Втамуйте її жагу до знань і придбайте цю енциклопедію. Книга охоплює безліч тем. Всесвіт, природничі науки, транспорт, винаходи, історія, народи різних країн, тварини – для всього знайшлось місце на сторінках видання. Майже кожен факт доповнений зрозумілим малюнком. Дитина з задоволенням проведе не одну годину, роздивляючись яскраві ілюстрації.

Енциклопедія має тверду палітурку і міцний папір. Тому довго зберігатиметься в гарному стані. І можна не боятися, що дитина та її друзі випадково зіпсують книгу.

Читання книг збагачує життя, робить його більш цікавим і наповненим та допомагає пізнавати світ. 

Приходьте до нас, ми чекаємо на Вас!

Коментарі