Нові книги в бібліотеці

Астрід Ліндгрен – народилася у щасливій родині, успадкувавши від свого батька Самуеля Августа Еріксона багату уяву та веселу вдачу. Свої перші казкові історії Астрід вигадувала для доньки, а в основу сюжету лягали розповіді та казки, почуті від батька та його друзів. Письменниця створювала не лише книги із казковим сюжетом, але й пригодницькі та детективні реалістичні повісті про відважних та винахідливих дітей.

Цілому шведському поколінні пощастило зростати, слухаючи книги Астрід Ліндгрен у авторському виконанні по радіо та телебаченню, і для них обличчя авторки, її голос та почуття гумору назавжди закарбувалися в пам’яті і тісно асоціюються із безтурботним дитинством. 

«Міо, мій Міо»

В одній із найзнаменитіших повістей класика шведської та світової літератури Астрід Ліндґрен розповідається про дивовижні пригоди юного героя — хлопчика Міо, про одвічну боротьбу добра і зла, втіленого в особі лиходія Като, про дружбу та взаємовиручку дітей, які не розгубилися, а згуртувалися у спільній боротьбі зі злом. Добро, як завжди, перемагає. За мотивами повісті знято знаменитий однойменний фільм (1987) .

Коментарі