Немає переводу добрим звичаям народу

Життя людини у будь-якому суспільстві залежить від певного загальноприйнятого, традиційно встановленого порядку. Такий уклад формується протягом всього історичного розвитку народу і пов’язаний або з річним календарем, або зі стадіями розвитку людини та її сім’ї.

Якщо ми хочемо зрозуміти світ і себе в ньому, ми повинні знати, як його розуміли до нас…

Кожен українець має бути обізнаний з історією свого народу, мусить знати, як жили наші діди і прадіди, за що вони боролися і як будували собі ліпшу долю.

Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї і традиції, що виробилися протягом багатьох століть і освячені часом.

Ми, українці, володіємо колосальним духовним і моральним потенціалом, який зосереджено в українській традиційній культурі.

Звичаї, традиції, обряди – це втілені в рухи й слова світовідчуття та взаємини між людиною та природою, між людиною і людиною. А ці взаємини та світовідчуття безпосередньо впливають на духовну культуру народу.

Звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки на сучасному етапі, а й у його історичному минулому. Це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших усенаціональних справах, у повсякденні та у святкові дні. Це ті найменші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю.

Пропонуємо Вам ознайомитися лише з мізерною частиною звичаїв нашого народу. А більше інформації про нові обряди і традиції Ви знайдете на полицях центральної міської бібліотеки, завітавши до неї. Тож, чекаємо на Вас.



Коментарі