"Перемагає той, хто пам'ятає" патріотична мозаїка

 Україна вже 10 років переживає найбільше випробування в новітній історії – веде збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну –  життя наших громадян. Збереження пам’яті про всіх героїв на багато поколінь вперед є дуже важливим, бо перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає…

        

 Саме така розмова  стала темою для роздумів під час проведення патріотичної мозаїки «Перемагає той, хто пам’ятає». Її учасниками стали учні однієї з місцевих загальноосвітніх шкіл, які завітали в Центральну бібліотеку Полтавської МТГ на свій перший урок.

   

      Всі разом познайомилися зі сторітелінгом Незалежної України, дізналися чимало цікавих фактів про події й досягнення країни, якими маємо пишатися та які зможемо примножувати. А ще згадали окремі події та віддали шану полеглим героям.

     

   З зацікавленням переглянули   відеорозмову учениці із ветераном сучасної російсько-української війни з циклу «Діалоги про війну», що був підготовлений Українським інститут національної пам’яті спільно з ДП «Центр захисту інформаційного простору України» та Міністерством культури та інформаційної політики України та оглянули книги, що були представлені на тематичній виставці.










Коментарі