"Живою мовою свого краю" до 65-ї річниці від дня народження М.І.Дочинця


 Мирослав Іванович Дочинець народився 3 вересня 1959 року в м. Хуст Закарпатської області. У 1977 році він став студентом факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. З дитинства Мирослав був захоплений літературою, багато читав і навіть почав публікувати власні твори ще у шостому класі. Після здобуття освіти журналіста він працював у різних виданнях, але з 1980 року повністю зосередився на створенні філософсько-психологічної літератури.

Мирослав Дочинець – це видатний український письменник, чиї книги знаходять відгук у серцях численних читачів. Його творчість зосереджена на філософсько-психологічних темах, і саме завдяки цьому його твори стають бестселерами не лише в Україні, але й за її межами. Дочинець майстерно передає читачеві красу і щирість людської душі, що дозволяє кожному впізнати себе або знайому ситуацію в його персонажах.

 Книга "Многії літа, благії літа" стала справжньою сенсацією на книжковому ринку, викликавши хвилю захоплених відгуків. Одкровення старця про життєві цінності та важливі істини вразили тисячі читачів. Книга перекладена на багато мов, серед яких італійська, польська, румунська, англійська та навіть японська.

Твори Дочинця вирізняються щирістю, яку рідко можна зустріти у реальному житті. За свою здатність передавати емоції та яскраво зображати події він отримав численні нагороди, серед яких "Журналіст роду в Закарпатті", "Золотий письменник України" та "Карпатська корона". До його найвідоміших робіт належать "Вічник", "Світильник слова", "Криничар", "Дами і Адами" та багато інших.

Коментарі