"Кожна родина - зернина України" книжкова викладка до Дня родини

«Знаєте що зробити, щоб у світі був мир? Йдіть додому та любіть свою сім’ю!»
Мати Тереза

15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім’ї. Ще 1993 року Генеральна асамблея ООН вирішила щорічно відзначати цей день. На думку ООН, коли зневажаються основні права однієї сім'ї - єдність всієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Родина – це найрідніші, найближчі люди, які допомагають усім нам у складних ситуаціях, дарують нам тепло. Родина – це безпечний і затишний рідний дім, а родинне тепло, й уроки життя – це те, що людина бере із собою в усі дорослі шляхи.

Цього дня міцніше обійміть і поцілуйте членів своєї великої або маленької сім’ї, скажіть їм теплі слова любові й поваги, поділіться з ними своїми почуттями і відчуйте їх важливість для вас.

 Ви також можете провести День сім'ї незвичайним способом. Зокрема, помінятися ролями: нехай ваші діти спробують побути батьками, а ви – дітьми (тільки не забудьте встановити правила);  скласти  всією родиною список бажань і за один день втілити якомога більше; приготувати спільну вечерю, поділивши між собою обов'язки. А ще – завітати всією сімєю до нашої бібліотеки, адже читання – справа сімейна.

Читайте дітям, читайте разом з дітьми! Нехай у ваших родинах моментів, коли ви збираєтеся всі разом, щоб прочитати і обговорити цікаву, веселу, повчальну або бешкетну історію, буде більше. А ми вам в цьому допоможемо! У будь-якому випадку цей день – лише привід провести час з сім'єю по-особливому.

Колектив центральної міської  бібліотеки бажає кожній родині взаєморозуміння, поваги один до одного і, звичайно, безмежної любові. Як говориться в одній із мудрих цитат про сім’ю, будьте руками і очі один одному. «Коли руці боляче — очі плачуть, а коли очі плачуть — руки витирають сльози».

 Даруйте щасливі миті рідним щодня, без лімітів і бережіть своїх близьких.

      Миру нашим родинам! Перемоги нам всім!




 

Коментарі