Нові книги в бібліотеці

 «Все о Нью-Йорке»  Юрій Чернецький

За Нью-Йорком вже давно закріпилося шанобливе прізвисько «Столиця Світу». Це велике місто залишається не тільки законодавцем мод в економічній і політичній сфері, а й потужним центром науки, освіти, культури. Нью-Йорку притаманне дивовижне розмаїття: його незліченні хмарочоси є сусідами з дуже великими парками і протяжними громадськими пляжами. Намагаючись розгадати прекрасну загадку цього міста, автор висвітлює ключові події його багатої історії.

Продовженням історичного нарису і одночасно містком, перекинутим в день нинішній, є статті про знаменитих жителів Нью-Йорка. В ході прогулянок по місту читач відвідає заповітні його куточки, дізнається, без сумніву, чимало нового про пам'ятки історії, архітектури та вуличного образотворчого мистецтва, найвидатніших з величезної кількості тутешніх музеїв, про драматичних, музичних, танцювальних виставах, спортивних видовищ. Зробити перебування в Нью-Йорку максимально комфортним, врахувати при плануванні поїздки важливі обставини і нюанси допоможуть описані в книзі «корисні дрібниці» і поради мандрівникам. Взагалі, читач дізнається про Нью-Йорк не «все», але багато, вперше познайомиться або відкриє для себе заново соціально-культурну скарбницю цього мегаполісу –  одного з чудових міст світу.

«Все о Стамбуле» Юлія Белочкіна

Стамбул –  прекрасне місто, що розкинулося на берегах Мармурового моря, Золотого Рогу і Босфору, центр розвитку мистецтва і науки протягом декількох століть. У ньому перетинаються Схід із Заходом, Азія з Європою, іслам з християнством. Протягом століть Стамбул був столицею трьох імперій – Стародавнього Риму, середньовічної Візантії та Османської імперії.

Воістину дивно, як Стамбул поєднує в собі минуле і сьогодення, старе і нове, стародавність –  з сучасністю. Музеї, палаци, церкви, мечеті, галасливі східні базари органічно доповнюються хмарочосами і діловими центрами. Сьогодні Стамбул – це найбільший економічний центр Туреччини. Його як і раніше називають Дивом Світу, Перлиною Босфору…

«Все о Париже» Ольга Тагліна

Побачити Париж і померти - це банально і нудно. Париж вартий того, щоб жити. Жити, любити і захоплюватися. У кожного, хто приїжджає в столицю Франції - свій Париж. Нотр Дам, Ейфелева вежа, Єлисейські Поля, тріумфальні арки...

Але місто - це не тільки пам'ятки. Історія Парижа - це тисячі років, різні епохи, події - радісні і трагічні. А ще Париж - найкраще місто на землі. Хтось хоче з цим посперечатися? Будь ласка. Парижу немає чого щось доводити. Це місто прекрасне і самодостатнє і багатолике.

«Все о Риме» Андрій Хорошевський

Міста бувають маленькі і великі, цікаві і не дуже... Але є серед них одна категорія – Великі міста. Вони мають особливий дух, ауру, яка приваблює мільйони людей. Напевно, ні в кого не виникне сумніву в тому, що Рим по праву належить до таких Великих міст. Це Вічне місто унікальне і неповторне, яке притягує до себе, як магніт, і потрапивши в нього, хочеться насолоджуватися ним якомога довше.

 Якщо ви збираєтеся відвідати Рим, відкрийте цю книгу. У ній зібрані найрізноманітніші відомості про це місто - про його історію, визначні пам'ятки, про людей, що його прославили. Це видання надасть вам найнеобхіднішу інформацію про Рим, щоб ви змогли відчути подих історії, невимовне зачарування, яким дихає кожен камінь, кожен пам'ятник цього Вічного міста.

«Все об Украине» Валентина Скляренко, Яна Батій, Марія Панкова

Іпатіївський літопис в 1187 році вперше вказує на існування України. Тоді так називається територія Переяславського князівства. Існує безліч теорій про походження даної назви. До сих пір з цього приводу ведеться Полеміка. Існує два основні табори, на які розділилися дослідники історії, відносно значення слова «Україна». Одні стверджують, що воно походить від «околиці». Їх опоненти ж схиляються до думки, що «Україна» означає «край», «країна» (укр.). Абсолютно все про Україну можна дізнатися в однойменній книзі.

«Все о Турции» Юлія Бєлочкіна

Туреччина - багатолика країна з багатою історією, багатовіковою культурою, різноманітними пейзажами - від білих піщаних пляжів до захмарних гір і вапняних терас Памуккале, які перенесуть вас в білосніжну зиму посеред літа. Ця земля пам'ятає воїнів Олександра Македонського, легендарних захисників Трої, султана Мехмеда II Завойовника, який в'їхав в головний храм Константинополя на білому коні.

І сьогодні можна повернути час назад, відвідавши стародавні міста Ефес і Фаселіс, вшанувавши християнські святині - музей Айя-Софія в Стамбулі і печерні церкви долини Гереме, пройшовши вузькими вуличками старовинних міст. Тут Азія перетинається з Європою, а Схід зустрічається з Заходом. Стамбул як і раніше зберігає велич і особливу, чарівну атмосферу, не дарма Наполеону Бонапарту приписують слова: «Якби весь світ був однією країною, то Стамбул став би її столицею». У Туреччині вас чекає безліч відкриттів: вражаючі твори мистецтва, гостинність і привітність простих людей.

Коментарі