«Книг незмінна глибина» літературний експрес до Всесвітнього дня книги

                                             Люди, які читають книжки, завжди керуватимуть

 тими, хто дивиться телевізор  

   23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх, хто дотичний до книжкової справи.

   Цей день відзначають у 190 країнах світу, він має на меті залучати до книжки і читання. Адже при читанні паперових книг емоції переживаються яскравіше, розвивається уява і креативне мислення. Французький письменник і філософ-просвітитель Дені Дідро стверджував, що коли люди перестають читати, вони перестають і мислити.

  Особливістю впровадження такого дня на світовому рівні є усвідомлення книжки, як потужної зброї у налагодженні миру й нівелюванні соціальних проблем: книжка, що втілює творчі поривання людини і її прагнення поділитися власними ідеями і здобутками зі світом, має сприяти діалогу, взаєморозумінню і толерантності.

   Щодо авторського права – це один із засобів охорони інтелектуальної власності людини. Авторське право захищає не ідеї або факти, а спосіб їх вираження: письмові, музичні, живописні, драматичні, хореографічні твори, фільми та мультимедійні продукти, комп'ютерні програми.

   

У Всесвітній день книги і авторського права бажаємо всім здоров’я, задоволення і натхнення від читання, а авторам – творчої наснаги, легкого пера! А ще - більше цікавих і корисних книжок, адже «Більше книг – менше страху!»

 Відсвяткуйте цей день, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання.

P.S.Нагадуємо вам і про те, що сьогоднішній вечір можна провести наодинці з книгою. А книгу − вибрати в нашій бібліотеці на ваш смак! Сподіваємося, що читання завжди буде улюбленим заняттям і дітей, і дорослих.

         

Коментарі