Рятівники глибинної пам'яті

Всі знають, що  історію кожен може трактувати по-своєму: її можуть «переписувати», можуть «переглядати», проливати на неї світло або відводити в тінь, але факти завжди залишаються фактами. Їх марно підробляти або ховати, спотворювати або заплутувати, так як Його Величність Час усе розставляє по своїх місцях, які й виявляє археолог, рятівник глибинної пам'яті.

До різноманітного і яскравого світу наших далеких і близьких предків, віддаленого від сьогодення на історичну глибину у дві з половиною та більше тисяч років, запрошують  сторінки видань, зокрема, «Спадщина царя Аріанта» та «Золотий епос скіфів», автором яких є дослідник, науковець, почесний доктор мистецтвознавства україно-американського інституту Конкордіа Микола Гладкий. Викладені на сторінках світлини золотих і бронзових артефактів зачаровують своєю унікальною неперевершеністю навіть через прірву тисячоліть. Кожна сторінка з повагою подає мистецькі предмети, що заслуговують на статус унікальних національних реліквій. Факт їхнього існування є дієвим доказом високого рівня культури наших предків, а також існування потужної і самодостатньої скіфської держави

Напередодні професійного свята археологів ми приєднуємося до привітань на адресу всієї спільноти археологів і запрошуємо всіх, хто цікавиться історією України та історією давніх часів до центральної міської бібліотеки!

Коментарі