Українці, що вдосконалили світ

30 років тому нездійснена мрія багатьох поколінь втілилася в життя: ми стали вільною та незалежною Україною!

Здавна українці боронили свої свободи та права, повсякчас стикаючись із зовнішнім опором та внутрішніми незгодами. У боротьбі народилася i загартувалася єдина нація сміливих та щирих людей, що живе у прекрасній країні!

Українці дуже працьовита і талановита нація. Останні роки вітчизняна наука і культура переживає складні часи. Але, попри це, українські вчені стали авторами багатьох наукових розробок і відкриттів, визнаних проривними в усьому світі.

Щорічно українські вчені створюють тисячі винаходів, які зараз відомі у всьому світі.  Навіть тільки цим, без сумніву, варто пишатися. Одні відразу отримують світове визнання, інші – проходять довгий і важкий шлях до цього. Існують, на жаль, й такі, що залишаються лише грандіозною ідеєю.

Не можна не сказати і про культуру, адже наші актори, художники не припиняють тішити своїх шанувальників, як в Україні так і  за кордоном.

 Мова для українця - це сила його і відвага. Душа в людини оживає від почутого рідного слова. Ми гордимося тим, що розмовляємо мовою своїх дідів, здобутою ціною життя. Нехай же українське слово звучить сьогодні і завжди скрізь на славній Україні, нехай не змовкає воно ніколи.

До 30-ї річниці незалежності України працівники центральної міської бібліотеки пропонують вам переглянути лише маленьку часточку винаходів, які належать українцям з різних галузей та запрошують  до бібліотеки, де можна більш обширно дізнатися про когось із винахідників, почитати поезію чи прозу  відомих літераторів або переглянути фільми за участю відомих всьому світові акторів.


Коментарі