Великий зодчий українського кінематографу

27 серпня 2021 року виповнюється 80 років від дня народження митця світового масштабу і водночас артиста, який уособлюєв у своїй творчості кращі риси української духовності, актора театру і кіно Богдана Ступки.

Високий творчий злет актора збігся у часі з оформленням і зміцненням української державності, і він сам став, без перебільшення, символом національного духу нової України.

Ступка для багатьох українців означає значно більше, ніж артист, посідаючи в їхніх душах місце духовного символу національної самосвідомості: українець за корінням і народженням, за генотипом і духом, за менталітетом і системою цінностей, за злитністю зі своїм народом і сприйняттям інших світів

Для Ступки не існує почуттів, які неможливо зіграти…

Його неповторність – в особливій, тільки йому притаманній інтонації, в дивовижно глибоому підтексті, в умінні насичувати собою кожну думку, кожну фразу.

Актор Богдан Ступка зіграв в більш ніж 100 фільмах і виконав близько 50 ролей в театрі. Тож давайте разом з працівниками центральної бібліотеки переглянемо літературний кінозал «Великий зодчий українського кінематографу»  та пригадаємо образи, які актор часто втілював на екрані!

Отже – кілька штрихів до портрета великого Маестро  Богдана Ступки…



Коментарі