Шевченко: відомий і невідомий

Здавалося б, що нового можна сказати про Тараса Шевченка? Хоча з огляду на те, як щоразу з'являються нові роботи з осмисленням його творчості та місії, можна вкотре стверджувати: Шевченко надзвичайно глибокий і, як завжди, актуальний. Він був набагато цікавішою особистістю, аніж дехто із нас може собі уявити. 

Саме постаті Шевченка - відомого та невідомого, було присвячено літературно – біографічний калейдоскоп, що відбувся в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ. Його учасники разом з бібліотекарем здійснили «розпаковку» особистості Кобзаря, дізналися про ряд маловідомих фактів з його життя, по-новому або ж взагалі вперше по-справжньому відкрили для себе Шевченка актуального та модного. 

Цікаву інформацію доповнили огляд літератури про життя і творчість поета та кілька відео сюжетів. Зокрема, декламування «Заповіту» на різних мовах та прослуховування виконання  Шевченкових віршів, виконаних під гучну рок-музику чи танцювальні мотиви. Цікавість викликало і ознайомлення з осучасненими образами Тараса Шевченка у вуличній та інтернет-культурі. Багато емоцій у присутніх викликав один з креативних проєктів - «Квантовий стрибок Шевченка», що став творчою колаборацією ілюстратора Олександра Грехова та Національного музею імені Тараса Шевченка.


  

Коментарі