85 років від дня народження Миколи Васильовича Костенка

Микола Васильович Костенко – наш земляк, сучасний український письменник, поет, прозаїк, публіцист, літературний критик, майстер великого слова 19 березня відзначив би 85 рік від дня народження.

Різносторонності таланту, дивовижній енергії й працьовитості полтавського письменника можна було лише дивуватися.

Микола Васильович завжди ставив своє перо на службу рідному народові і писав завжди про все, чим жив сам. Залишив після себе більше двох десятків книг поезії, прози, публіцистики, літературознавства; десятки, якщо не сотні, статей в альманахах та колективних збірниках різної тематики.

Його поезія заряджена самоповагою, чесним поглядом на життя. Ніщо не проходило повз пильного ока письменника. Багато дечого бачив він на своєму віку і все це вилив у свою поезію та прозу. У своїй творчості закликав берегти нашу землю, примножувати її багатства, оберігати її зелений світ, її води, повітря – цю життєдайну суть всього живого на землі, адже, це наш спільний дім, у якому ми живемо і будуть жити наші нащадки.

Василь Сухомлинський говорив: «Людина народжується не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний».

Сьогодні Миколи Васильовича немає поруч з нами, але пам`ять про нього жива. Його книги читають і буде читати ще не одне покоління нащадків.

Запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки познайомитися з творчістю нашого земляка Миколи Васильовича Костенка.


Коментарі