Голодомор: біль душі і пам'ять серця (до 90-х роковин Голодомору в Україні)

 


Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

На відзначення 90-х роковин Голодомору в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ для старшокласників місцевого навчального закладу відбулася мандрівка в історію «Голодомор: біль душі і пам'ять серця».

Завідувачка відділу Полтавського краєзнавчого музею імені В.Кричевського Наталія Кузьменко провела пізнавальну лекцію, ознайомила присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї.



Присутні переглянули окремі фрагменти документальної стрічки «Голодомор. Великий злам» ( із серії «Невідома Україна» ), де були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії.

Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Голгофа голодної смерті», під час якого працівник бібліотеки ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні. 

Ці книги бентежать душу, наповнюють серця пекучим болем, адже в них показана жахлива картина голодомору, велика трагедія українських родин. Презентуючи книжкові видання, ми вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.



Коментарі